Vlad Tapu Photo Events

View Original

5 tehnici de fotografie ce trebuie folosite cu moderatie

Esti la inceput de drum si te grabesti sa folosesti toate tehnicile posibile sa te faci cunoscut? recomandarea mea este sa tragi aer in peipt si sa o iei incet. Orice tehnica necesita timp de intelegere si exercitiu. Toti am fost la inceput si indiferent daca avem talent sau nu, calitatea lucrarilor au crescut in timp, dupa multe greseli si foarte multa munca.

Orice fotograf a folosit la inceput aceste tehnici, mai mult sau mai putin corect, si aproape sigur au avut la un moment dat in portofoliu fotografii realizate astfel.

Bokeh

In japoneza inseamna ceata, si defineste partea care nu este in focus a fotografiei. In functie de lentila folosita, trecerea de la partile aflate in focus catre cele neclare este mai mult sau mai putin lina. Aproape toate forumurile de fotografie din zilele noastre au discutii elaborate despre ce lentila produce cel mai bun si proeminent bokeh.

Multe persoane se lasa acaparate de aceasta discutie si uita ca trebuie utilizata cu moderatie. Atunci cand doresti sa evidentiezi povestea, trebuie sa focusezi pe subiect iar fundalul sa fie cat mai blurat.

Vignetarea

Vignetarea poate fi produsa in editarea fotografiei intentionat sau natural de obiectivele foto, fiind reprezentata de marginile fotografiei care gradual se fac negre.

Cu ajutorul acestei tehnici se poate accentua subiectul sau se poate induce o anumita atmosfera.

Expuneri prelungite

Este o tehnica destul de des intalnita in fotografia de fine art. Dar, ca intotdeauna cand esti la inceput e greu sa stii cand sa te opresti, sunt momente cand o expunere prelungita poate defini fotografia, dar si momente cand o poate ruina.

Fotografia Macro

Prima poza cu primul meu aparat dupa ce l-am scos din cutie a fost cu o floare pe care o aveam in casa. Pe internet in grupurile de fotografi sau facebook, pozele de la categoria macro sunt preponderente cu flori, insecte pe flori sau soldatei din Star Wars.

HDR

Am lasat la urma tehnica cel mai des intalnita si folosita gresit. Nu cred sa fie cineva care sa nu fi incercat aceasta tehnica si sa o fi dus la extrem. Folosita corect imaginile rezultate simuleaza cel mai bine ceea ce putem vedea cu ochiu liber in termen de luminozitate si nu ce vede senzorul camarei needitat.

Multumesc celor care au avut rabdarea sa citeasca pana la final, si nu uitati butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta!

Pana data viitoare, va urez lumina buna!