Vlad Tapu Photo Events

View Original

Cum sa fotografiezi copii acasa!

Inevitabil vor fi zile in care vremea nu te va lasa sa scoti juniorii afara, ce faci? lasi camera in geanta? Nu! Se pot realiza fotografii demne de albume foto si in casa.

Ca in orice alta situatie lumina conteaza, cu ea cream umbre, linii, atmosfera si dam emotie unei poze. Unul din locurile mele preferate pentru sedintele foto la interior sunt langa fereastra. In zilele innorate lumina este egala si difuza, facand astfel umbrele moi si trecerile line de la lumina la intuneric, conditii ideale pentru portrete. Cu cat va pozitionati mai aproape de fereastra, veti putea surprinde in cadru inclusiv reflexia lor in geam.

Nu toti avem case ca in revistele de design interior, asa ca fotografiile minimaliste sunt o alegere perfecta. Cauta locuri in care apar fasii de lumina, pozitioneaza copii acolo si seteaza expunerea in concordanta, fara sa apara nimic in umbre. Daca nu ai locuri in casa unde sa apara natural lumina, cel mai simplu le creezi prin inchiderea partiala a draperiilor.

Nu toate fotografiile trebuie gandite pana la ultimul detaliu, momentele instantanee sunt de cele mai multe ori cele mai reusite. Lasa-i sa se joace fara sa intervii si incearca sa-i incadrezi cu ajutorul obiectelor din casa. Atata timp cat nu te observa, se vor comporta cat mai natural si ai sansa sa surprinzi momente unice.

Fotografierea copiilor nu este cea mai usoara sarcina, dar sigur este una dintre cele mai frumoase. Copii pot fi mult mai naturali decat adultii, iar fotografiile rezultate mult mai memorabile.

Ca parinte le cunosti obiceiurile, jucariile preferate si poti anticipa mult mai bine momentele ce merita imortalizate. Nu trebuie sa fi descurajat ca nu ai o casa impresionanta, odata ce ai inteles bazele fotografiei si cum sa folosesti lumina in avantajul tau, rezultatele vor veni imediat.

Nu trebuie sa ai cea mai performanta camera, imagini unice se pot face si cu telefonul, mai multe detalii aici.

Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca pana la final, si nu uitati butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta!

Pana data viitoare, va urez lumina buna!