Vlad Tapu Photo Events

View Original

Kassandra, statiunea familistilor?

Vacanta mare din 2018 a fost aleasa special cu gandul la gemeni. Am cautat o locatie in care se ajunge relativ repede, maxim 8 - 10 ore de mers cu masina, plajele sa fie cu nisip si usor de intrat in apa. Cum anul trecut a fost Bulgaria, acum am largit aria de cautare si astfel Grecia a iesit castigatoare. Dar unde in Grecia? in Lefkada am fost, Corfu nu ma atragea, asa ca am ales Kassandra. Considerata o statiune pentru familii, cu preturi decente, avand plaje dragute si cochete. Destinatia era aleasa, perioada a doua jumatate a lui septembrie, doar asupra cazarii mai trebuia sa ma decid. Cum booking e alegerea preferata, am inceput cautarile, tin sa precizez ca statiunea in ceea ce priveste cazarea nu e foarte ieftina. Cu greu am gasit un apartament cu toate dotarile, aproape de plaja si decent ca pret pentru perioada aleasa. 

Astfel, toate puse la punct, imbarcarea si la drum. Plecarea la ora 5 dimineata, cu speranta ca gemenii or sa doarma o buna parte din drum. Romania la drumuri o stim cu totii, pana la Giurgiu bezna totala, fara linii pe astfalt si localitati cu restrictii la greu. Vama la fel ca acu’ 30 de ani, doar podul a fost renovat. In schimb, Bulgaria m-a surprins placut, prima parte a drumului care in anii trecuti avea un asfalt dur, acum avea un asfalt nou nout perfect neted, doar ca inca nu erau marcate benzile si noaptea asfaltul ala negru face cam dificil de vazut curbele. Dar nu ma plang, la ei se misca lucrurile, nu am avut parte nici de radare si pe deasupra au marit si kilometri de autostrada. Acum Bulgaria e o placere de traversat, singura portiune mai aglomerata fiind aproape de granita cu Grecia, unde inca se circula pe doua benzi si traficul este destul de intens. La vama cu Grecia am prins putina aglomeratie si am stat aproximativ o ora. Din vama pana in Salonic se merge pe autostrada, nu e aglomerata, doar ca se repara pe portiuni destul de mari. O prima oprire in Salonic pentru un pranz scurt si dezmortire pe faleza, orasul il stiu foarte bine si era si groaznic de cald, asa ca nu am poposit mai mult decat era necesar. Din Salonic pana in Kassandra se merge pe o autostrada noua, impecabila, peisaje dragute si o durata de vreo ora pana la destinatie. 

Orasul ales pentru cazare a fost Pefkohori, acesta fiind recomandat ca cel mai dinamic din zona, cu faleza mare, plina de restaurante si magazine, unde aparent nu te plictisesti. Ca deobicei in Grecia ce vezi pe booking nu corespunde in totalitate cu realitatea, apartamentul inchiriat a fost mai mult un studio mai mare, dar curat, cochet si foarte aproape de plaja, restaurante si magazine.

Statiunea in sine nu e foarte mare, cladirile au maxim 3 sau 4 etaje construite in stil grecesc, cu stradute inguste si multa verdeata. Magazinele sunt pline da haine contrafacute, ceea ce aminteste de Neptunul anilor 2000, insa compenseaza cu restaurantele unde poti sa mananci peste proaspat si platori mari de fructe de mare la preturi absolut rezonabile. Faleza e si ea plina de restaurante, magazine si locuri de joaca pentru copii, aceasta fiind animata cel mai mult la lasatul serii. Plajele sunt destul de curate, cu un nisip nu foarte fin si o apa fara valuri chiar si pe timp de furtuna. Prima zi am petrecut-o la plaja din apropiere, curata nu foarte aglomerata, cam scumpa la bauturi, dar sunt magazine in apropiere, asa ca in bunul stil romanesc se mai poate fenta.

A doua zi, am ales sa mergem la una din plajele recomandate de internauti, Xenia Golden Beach situata aproape de capatul peninsulei, cu nisip fin si priveliste frumoasa in jur. Ei bine, de cum ajungi parchezi pe un drum neasfaltat, inconjurat de boscheti si de ruinele unui fost hotel, cu toate astea pe plaja totul pare ok. Pe plaja ai tot ce iti trebuie: sezlonguri, un mic barulet si loc unde sa te schimbi, din pacate apa nu a fost foarte curata, prin ea plutind niste rahati. Nu cea mai buna experienta traita in Grecia, pacat ca plaja ar merita vizitata.

Urmatoarea zi am ales o alta plaja recomandata - Polychrono Beach, situata intr-o statiune alaturata, de data asta totul a fost ok, preturi bune, mancare buna si apa curata. Restul zilelor am mai incercat cateva plaje dar pana la urma tot aici ne-am intors si ne-am simtit cel mai bine.

In Pefkohori nu ai ce sa vizitezi, muzee sau situri arheologice cum gasesti in restul Greciei, tot ce poti sa faci este sa te plimbi pe stradute si sa admiri arhitectura, in apropiere situat chiar pe varful dealului, se afla un sat - Agia Paraskevi. Cu o priveliste superba asupra peninsulei aici puteti sa vedeti si sa traiti adevarata Grecie, case si restaurante traditionale, ouzo original. Drumul pana la sat serpuieste printre livezi cu maslini si podgorii, facandu-l un deliciu pentru iubitorii de natura si hiking.

Din pacate am avut si un incident mai putin placut in vacanta asta, atunci cand politia a decis ca am parcat neregulamentar, desi in zona erau numeroase masini parcata si nici un semn care sa interzica parcarea. Singurele masini amendate erau cele cu numere straine, si cum nu doar amenda era de ajuns mi-au luat si numerele, fiind nevoit sa ma deplasez 30 de km ca sa le recuperez.

La final, intrebarea este daca recomand Kassandra ca si destinatie de vacanta pentru familie? ei bine raspunsul este DA. Chiar daca nu sunt temple si situri arheologice, se revanseaza prin preturile decente la mancare, apa perfecta pentru copii si pentru cei care nu stiu sa inoate.

Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca pana la final, si nu uitati butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta!

Pana data viitoare, va urez lumina buna!