Vlad Tapu Photo Events

View Original

Salonic orasul fara somn

Salonic este al doilea mare oras ca marime din Grecia si un popas pentru cei care calatoresc cu masina in Grecia.

In urma cu cinci ani am facut un popas de cateva ore in oras si la plecare mi-am promis ca o sa ma intorc. Ei bine am revenit si am avut 2 zile la dispozitie sa explorez orasul.

Salonicul are de toate, istorie pentru cei care viseaza la Grecia de odinioara, plina de temple inchinate zeilor, restaurante, cluburi si baruri care nu se inchid niciodata, dar si magazine in care sa regreti ca nu ai o limita mai mare pe card.

Prima vizita a fost la Turnul Alb, acesta se afla pe faleza oraslui. Construit de otomani pe la 1535 ca sa ajute la protectia portului, ulterior a fost folosit ca garizoana sau chiar inchisoare, astazi este un muzeu dar si simbolul orasului. Intrarea este 3 euro de persoana si la fiecare etaj sunt prezentate poze si obiecte ce au definit orasul de-a lungul timpului. Dar punctul forte dupa parerea mea este terasa de unde se poate observa orasul in toata splendoarea lui.

Fiind pasionat de istorie am luat-o la pas spre Muzeul Arheologic aflat la cateva strazi distanta. In cadrul muzeul am avut placerea sa admir de la masti de razboi aurite pana la mozaicuri de dimesiuni impresionante, icoane vechi de sute de ani care parca au fost pictate ieri. Este o placere sa te perzi pe culoarele racoroase, sa admiri exponatele afisate exemplar si sa te lasi purtat pe aripile imaginatiei. Cum se poate ca in toate muzeele din afara tarii nostre dragi sa poti fotografia, cand o sa inteleaga ca asta inseamna promovare gratis????

Luat la pas orasul este un muzeu in aer liber, ruinele vechii cetati sunt scoase la suprafata, contrastand cu cladirile noi la parterul carora cafenele sunt pline de tineri dar si batrani care dezbat la o cafea ultimele noutati legate de politica sau noile trenduri in materie de moda.

Zumzetul traficului, strazile pietonale, vestigiile istorice sau muzeele, fac din Salonic un oras perfect pentru un popas sau o vacanta prelungita. 

Multumesc celor care au avut rabdare sa citesca pana la final si nu uitati de butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta. Pana data viitoare va urez lumina buna!